Wednesday, June 8, 2011

SECRETS TO HEALTHY SNACKING

when uol read the tittle maybe you fikir tentang ularkan hehhehe... snack.. arhh benda yang menggelikan.. menakotkan.. bersisit.. belendir.. hahahah.. but snacking bukan tentang binatang tuhh tapi for uol yang suka sangat makan makanan yang tak berfaedah yang banyak bahan tak elok lah senang nak ceta.. kampung pagil banyak ajinamoto, msg, mng(jenama baju nih yang) kew ada lah lagik.....Tapi makanan nih semua mmg sedap.. perlu dingatkan bahawa mkann nih tak elok tuk kesihatn jangka panjang.

Harini iera nak kongsi mengenai rahsia makan snack dengan cara yang betul dan sihat..
1. Don't snack when you're distracted
    Aduihh tak pahan tuhh padia nihhh...okayh. maksud dia jangan laa makan snack time kamu buzy, tak dpat berfikir, tension dan sepupu denganya lah..becoz bila uol makan jew snack time nihh mmg korang akan makan bnyak dan lupa ttg korang punya diet dan all about beuty yang korang pantang selama nih heheh... jadinya the result is weight gain..That right ladis....


2.Go for snack mid-afternoon
alahhh mcaam malas plakkk.. nanty i update lagi no 2 n setrusnya... okayh chiil out dulu.. 4 big dreaammm

Friday, November 26, 2010

Going out with AMW

Today the whole day duduk rumah.. My BF yang hensom tuh mmg keja and stay jauh .,, so here i am... duduk laahh rumah yerw heheh... berehat sampai penat yew kawan2 heheh.. bukan nak buat work yang mengunung tggi tuh.. huhh very lazyy..dengan cuty di hujung tanduk.. ur research ur seap.. how abaout it haaa??? ohhh noo.. plse  wake up iera.. hopefully everything will be just okayhh...


btw.. becoz duk rumah tak tau nak buat ape.. then mulalah merepak2.. i get my nails colour.. hehe gedikk..wahh thats feling2 hot hahah... . tgok nset da ade msg masuk " kawan jom kuar." dry Mas... 1lagi msg " kawan oag odway g amik kawan" dry waty .. hahaha..... yeezz... kuar hikhik... siap2 , im wearing jeans also tshirt and rambut i sggul jew ckit then ltak getah with big ribbon hehe...
jalan2 .. drive punya drive.. tak tau nak tuju kemana sampai lew ke Gua kelam heheh... punya tak dew keja  g lepak tempat jauh.. asal2 ngutuk oag ja hakhak....

Untk pengetahuan uols Gua Kelam jauh laa jgak.. 45minit tuk sampai dary umah i... tapy relekss lepak sana. tgokk2 oag mandi hehe .. jhat yaa hakhak..

okayh lahh u guys.. take a good care of ur self people.. ill be seeing u guys soon!!:-)

Tuesday, October 12, 2010

3 years AND still counting

1 hary lagi dah 13 oktober 2010.. wah cepattnya masa berlalu..... tak sempat nak lihat kiri kanan heheh. 2 hary lagi dah 3rd year 1bulan is our realtionship anyversary!! harytue 13 september tak sempat nak upload heheh... Rasa macam tak percaya dah bertahan sampai harynie.. to FAZLI BIN LON good job syg.. hehheh

Whatever it is, Thank you for everything. EVERY SINGLE THING. Its not easy to be here. I really appreciate every single moment we spent together. May Allah bless us & our special relationship.Amin.

I Love U. =)


Nah, ni some of our old pictures.. funny kan muka zaman2 belia remaja dulu? weeewwww! first time smbut anyversary..hiiiiiii

 bambamnya pipi kau ek iera waktu nie hekhekk
 hahhh iera.. septong lagi mna??.. kau bwu nak tiup .. hakhakk...
 haha .. nak tgok gambaq ni korang
terbalik kan laptop korang heheh

Tuesday, October 5, 2010

Life is for living

sat 0ct 02, 2010 3.20pm
 RM 15 x 2 =RM 30.00
RM 11.50
RM 15.00

kuar dgn my gula-gula hehehhe... tgok wayang... nie ceta dia... beezztt.. layann ja...

 Ceta nie story tentang kesedihan disebabkan kematian adiknya dalam sebuah kemlangan..Disebabkan itu.. dia mengambil keputusan tuk takes a job as caretaker makam adik dia... Charlie memiliki keistimewaan di mana dia boleh melihat adik dia dan akan bertemu dgn adik dia each night to play catch and talk.. Dalam masa itu seoag gadis  dtg lam hidup dia... tetapi dia harus memilih untuk menunaikan janji dgn adiknya atau pergi kepada gadis tersebut....  jgn lewat kalu berjanji.... jgan tak tepati janji...

korang kalu nak tgok ceta nie lebih ljut g ar pwagam2 terdekt... g plk ngn cyg2 mmg ar best..

Wednesday, September 8, 2010

Monday, July 19, 2010

kebusanan melanda diri ini.... LI..LI..

 Dalam kebosanan yang melanda nie ... iera da 1 things 4 share to al..
korang pernah c tak huruf nie??? EDC EDT EDP.... HAAHH mesti u all tertanya2 kan pa menda lahhh......
Bagi yg tahu ok lahh... bagi yg tak tahu.. korang mesti main beli jew  kan... huruf2 nie slalu adew d botol perfume... Sebelum nie iera pun main sental jew mana bau yg wangi.. heheh... nie iera bgtahu korang per makna  huruf2 tue...

EDC (Eau De Colonge) nie bermasud.. wangiannya hanya sementara... sbb da 5% jew wangian yag terkandung... setakat korang lepas mandi rehat2 d umh, bleh ar guna...

EDT (Eau De Toilette) , hehe bunyi macam pelik jew kan... wangian untuk toilet hahah..... sebenar wangian nie bertahan lebih lama daripada EDC .. dat one lebih sesuai kerana lebih tahan lama.. plihan yg sgt edial becoz bau dia yg ringan.. sesuai laa nak g kelas or shoping n aktviti seharaiann...

EDP(Eau De Perfume).. haaa wangian nie koarang jgn main2.. kalu terlebih pakai boleh meyesak  n memening kepala orang d sekeliling korang heheh.... wangian diaa tahan lamaa... dan kadar wangiannya sgt tggi... kalu gunakan wangian nie korang hnya perlu sdikit shaja sudah memadai... 0kayy

oakayylahh iera out dlu,... harap u all leh guna info berguna nie....

iere pling suka perfume dri the body shop... nanti korang cube ar try heheh...

Wednesday, March 17, 2010

lamanya aku tak tgok blog aku... dsebabkan kecbukan yng memnjag...huhuhu... sapa 2 oag lam pic nie... ishh2 tiba2 ja sesat kat cni....apew pun ok tak pic nie d edit by paliera...heheh....komen ckit...

There was an error in this gadget